HTML

Egy széljegyzet margójára

Gyors reakciók olyan hírekre, amik egy nap múlva már nem is hírek.

Friss topikok

A patkányhelyzet megoldása

2013.05.29. 10:38 | TheSaurus | Szólj hozzá!

 - Jelenleg Budapesten kb. 1000 emberre jut egy patkány, ami világviszonylatban is kimagasló érték, Hölgyeim és Uraim! - jelentette ki Orbán Viktor a Patkány évének kezdete alkalmából. - Nem tűrhetjük tovább, hogy szép fővárosunkban csaknem kétezer patkány randalírozzon! Meg fogjuk védeni Budapestet a patkányoktól!

S lőn. A gépezet csikorogva mozgásba lendült. A Nemzeti Patkányirtó Hadjárat indításához közbeszerzési pályázatot írtak ki. Bábolna sajnos nem felelt meg a feltételeknek, mivel nem fővárosi cég volt. A pályázatot végül a Közgép nyerte meg, amely az eddigi horribilis, csaknem 200 milliós évi költség helyett csupán évi 1,8 milliárdért vállalta a feladatot.

 - Ha innen nézzük, ez kevesebb, mint a 200 millió - nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő.  - És még akár 10-20 millióval kevesebb is lehet, ha jól gazdálkodnak.

A Közgép hamarosan kiadta a feladatot a Rathaus Kft-nek, mint alvállalkozónak, évi 3 millió forintért. A kft (XIII. kerület, Béke út 113, fszt. 2) szóvivője a Blaha Lujza téri aluljáró egyik használaton kívüli telefonfülkéjében berendezett irodájukban nyilatkozott a projektről:

 - Egy ekkora feladatot nem lehet az emberek segítsége nélkül elvégezni. Az a tervünk, hogy a város legforgalmasabb pontjain nagy tartályokat létesítünk, amelyeket dihidrogén-monoxiddal, ezzel a rendkívül veszélyes anyaggal töltünk meg. Ha valaki patkányt lát, csak meg kell fognia, a legközelebbi tartályhoz szállítania, és beledobni.

Kérdésünkre, hogy ha valaki megfogja a patkányt, akkor nem lenne egyszerűbb rögtön agyonütni, a szóvivő így reagált:

 - Agyonütni? Az is jó...

Címkék: patkányirtás Budapest Közgép

A bejegyzés trackback címe:

https://thesaurus.blog.hu/api/trackback/id/tr1005331863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása