HTML

Egy széljegyzet margójára

Gyors reakciók olyan hírekre, amik egy nap múlva már nem is hírek.

Friss topikok

Még újabb reformok a közoktatásban

2013.06.20. 08:36 | TheSaurus | Szólj hozzá!

Hoffmann Rózsa szerint szakítani kell azzal a helytelen és nehézkes gyakorlattal, hogy egy tanév két naptári évhez tartozik. Ez más szempontból is célszerű lehet:

 - Terveink szerint a tanév március elsején kezdődik, és november harmincadikáig tart - nyilatkozta az államtitkár asszony. - A jövőben nem nyáron, hanem télen lesz hosszú tanítási szünet, ezzel rengeteget spórolhatunk az iskolák fűtésszámláján is. Arról nem is beszélve, hogy a nebulók így karácsonyra kapják meg az év végi és az érettségi bizonyítványokat, ami újabb örömforrást jelenthet a családoknak.

Kérdésünkre, hogy hogyan fogják elviselni a diákok és a tanárok az egyre forróbb nyarakat az iskolaépületekben, ezt a választ kaptuk:

 - A szénszünet mintájára nyáron lehet majd hőségszüneteket tartani. Egyébként nem olyan forrók a nyarak, én néha fázom az irodámban, ki is kell nyitnom az ablakokat, hogy bejöjjön a meleg. És ha télen nem fűtjük az iskolákat, azzal jelentősen csökkentjük a széndioxid-kibocsátást is, ezáltal küzdünk a klímaváltozás és a globális felmelegedés ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://thesaurus.blog.hu/api/trackback/id/tr105370149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása